60 jaar reeds een Franse ontwerper en fabrikant

Onze inzet voor de planeet

Ons logo toont de kleur van ons hart: groen. Die kleur staat symbool voor duurzaam beheerde bossen die we graag in stand willen houden. We zijn gepassioneerd door hout. We ontwerpen onze meubels dankzij innovaties die in elke fase van het proces slim uitgedacht zijn.

Respect voor ons milieu op de eerste plaats

Een verantwoorde aanpak is voor ons synoniem met lokaal werken. Slechts 300 kilometer scheiden onze meubels van de 6000 hectare ecologisch beheerde bossen waaruit ons hout afkomstig is. Dat betekent dat onze ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt blijft.

"Hoewel we een meubelfabrikant zijn, kunnen we hout niet als een gewone grondstof beschouwen. Het is in de eerste plaats een natuurlijke hulpbron die behouden moet blijven, een toevluchtsoord voor de biodiversiteit, essentieel in de strijd tegen de opwarming van de aarde."
David Soulard, algemeen directeur

Meer dan doelstellingen: onze concrete en duurzame acties

De uitdaging van milieuvriendelijk ontwerpen

De keuze van het hout speelt uiteraard een belangrijke rol als we duurzaam willen produceren. Dat geldt ook voor alle andere elementen die ons helpen om onze impact te beperken. Lijmen op waterbasis, oplosmiddelen die (bijna) CO2-neutraal zijn, stevige ontwerpen om lang mee te gaan, tijdloos design ... We maken meubels die het milieu respecteren en die lang bij u zullen blijven!

Het traject van onze grondstoffen optimaliseren

Door zelf onze eigen panelen te produceren, kunnen we het transport van onze belangrijkste grondstof aanzienlijk beperken. Aangezien het gebruikte hout zich op minder dan een dag van onze productie-eenheden bevindt, optimaliseren we systematisch het transport om lege terugvrachten te beperken.

Milieuvriendelijke verpakking

We zorgen dat onze kartonnen dozen steeds de juiste afmetingen hebben zodat we geen overbodige verpakking moeten gebruiken. Het gebruikte bestaat voor minstens 50% uit gerecycleerd karton en voldoet aan de Europese normen. We kiezen ook voor opvulmateriaal uit karton, ter vervanging van polystyreen.

50% gerecycleerd hout

We maken onze eigen houtpanelen. De helft van het gebruikte hout is afkomstig van afval, gecontroleerde houtkap en oude meubels. Die innoverende aanpak wordt mogelijk gemaakt dankzij organisaties zoals Eco-Mobilier. Een gerecycleerde grondstof is weer een stap in de richting van de circulaire economie en de bescherming van bronnen!

Hergebruiken van afval

95% van ons houtafval wordt gerecycleerd. Het zaagsel van de verwerking wordt bijvoorbeeld gebruikt als verwarmingsenergie. We willen dat ook u de resultaten van ons engagement kunt ervaren. De materialen van onze meubels zijn gemakkelijk te scheiden, zodat ze aan het einde van hun levensduur gemakkelijk gesorteerd en gerecycleerd kunnen worden.

Via die acties kunnen we streven naar een meer circulaire economie. We zijn overtuigd van de kwaliteit van onze meubels en bieden u dan ook steeds een garantie van tien jaar. Geen wegwerpmeubilair meer, geen meubilair dat maar zo lang meegaat als een modegril. Onze meubels kunnen vlot gemonteerd en uit elkaar gehaald worden, zonder dat de kwaliteit verandert, verhuizing na verhuizing, elk jaar opnieuw.

Uw mandje
Uw account

U kunt zich aanmelden of een account aanmaken.

of

Snel aanmelden

Ontvang de Gautier-catalogus en laat u inspireren!

Catalogus ontvangen

Make an appointment for your project

Free assistance for your customized interior design project

Make an appointment with our interior designers

Ontvang de nieuwe catalogus 2024 bij u thuis!

Laat u inspireren doorcomfortabel vanuit uw salon door onze collecties te bladeren.

Catalogus ontvangen